nieuws

03-06-2018

De olijfgaard is weer gemaaid

De olijfgaard is weer gemaaid

Door de afgelopen korte strenge winterperiode hebben onze oleanders en olijfbomen het zwaar te verduren gehad. Er moet veel gesnoeid worden en ter voorbereiding daarop is gisteren het gras gemaaid. Altijd weer zijn we onder de indruk van de veerkracht van de natuur in Italië. Want ook nu zien we gelukkig alweer volop groen uitlopen. 

En sommige planten lijken juist een extra oppepper te hebben gehad na de winter. De kersenboom en de laurierhaag staan er stevig bij. En de olijfbomen hebben al zoveel meegemaakt in hun bestaan dat ze hier ook wel weer bovenop zullen komen. 

28-05-2018

Vliegen tussen Weeze en Ancona op fijne tijden

Vliegen tussen Weeze en Ancona op fijne tijden

Wij zijn blij met het vliegveld Falconara bij Ancona, omdat het maar respectievelijk een half uur en drie kwartier rijden is naar onze huizen in Corinaldo en Loretello. Maar de vluchten waren de afgelopen jaren wel erg vroeg. Sinds 2016 zijn de vluchten van Ryanair tussen Weeze en Ancona weer op ‘schappelijke’ tijden. Goed nieuws voor onze gasten. Niet meer midden in de nacht naar het vliegveld rijden, maar vertrekken om 11.35 uur in de ochtend uit Weeze en om 13.25 uur aankomen. Of terugvliegen vanuit Ancona om 13.50 uur en om 15.45 uur in Weeze aankomen. Elke maandag en vrijdag gaat er een vlucht, door Ryanair wordt in de winter niet op dit traject gevlogen. Dan kunt u vliegen naar Bologna en rijdt dan nog 2 uur met een huurauto naar het zuiden.

09-04-2018

Check vooraf de oplaadpunten voor electrische auto's in ItaliŽ

Check vooraf de oplaadpunten voor electrische auto's in ItaliŽ

Het electriciteitsnet van ons huis is - zoals de meeste huishoudens hier - niet berekend op het opladen van een elektrische of hybride auto. Maar het kan wel in de directe omgeving, bijvoorbeeld in Senigallia - aan de kust. Dat vergt iets meer organisatie tijdens uw verblijf hier.

 

(Bron: ANWB)

 

Italië heeft ca. 1400 colonnini di ricarica, oftewel oplaadpunten (bron: chargemap.com), waarvan de meeste zich in het noorden van het land bevinden. (Ter vergelijking: Nederland heeft er ongeveer 7000 volgens chargemap.com.)
Het netwerk van openbare oplaadpunten is nog niet dekkend en het reizen met een elektrische auto door Italië vergt planning en voorbereiding.
Kijk voor een actueel overzicht van de locaties van oplaadpunten op chargemap.com, openchargemap.org en oplaadpunten.nl of zoek naar oplaadpunten via bijvoorbeeld de app Chargemap (IOS en Android).

 

03-04-2018

Eindelijk: een verstelbaar bed en een nieuwe bank

Eindelijk: een verstelbaar bed en een nieuwe bank

Soms kunnen we in Italie niet de juiste spullen vinden voor in ons vakantiehuis. Die ene mooie bank-met-hocker in de juiste kleur en maat, die net tegen een muurtje past. Of de twee electrisch verstelbare bedbodems, die precies in het bestaande ledikant passen. In dat geval kopen we het in Nederland en laten het vervoeren naar Italie. Een kostbare aangelegenheid, die soms de waarde van de goederen overstijgt.

Om kosten te besparen hebben we onze nieuwe bank en bedbodems voor Casa d'Oro laten meeliften met de zending van een andere Nederlandse familie die spullen liet verhuizen.

Alles is inmiddels ter plaatse en door een vriend van ons binnengezet. Eind deze maand gaan we met eigen ogen zien hoe het staat.....

29-11-2017

Volare...... Vlieg mee naar ons andere huis in Loretello

Onze gasten Robin en Irene hebben afgelopen seizoen met hun drone opnamen gemaakt van ons andere vakantiehuis, in Loretello, 11 km verder het binnenland in. Ook Corinaldo komt daar in voor. En Nicole heeft er een fraaie montage voor YouTube van gemaakt. Vliegt u even mee?

https://youtu.be/399IESPbjXc 

27-04-2017

Verplaatsbaar hek van 50 meter in de tuin

Verplaatsbaar hek van 50 meter in de tuin

Gaan we schapen houden bij Casa d'Oro? Nee hoor, maar voor het gemak noemen we de net aangeschafte afzetting een schapenhek. Het is multi-inzetbaar voor onze gasten en maarliefst 50 meter lang! Zet het rondom het zwembad voor de veiligheid. Maak een omheind stuk in de olijfboomgaard waar gespeeld kan worden. Zet een stuk van de tuin af, om beter toezicht op de hond te houden. Of bedenk zelf een andere toepassing. Het hek is licht, makkelijk met pennen in de grond te plaatsen en sterk. 

30-06-2016

Italiaanse wijnfles in Hollandse tuin

Italiaanse wijnfles in Hollandse tuin

Deze foto werd ons door gasten toegestuurd na thuiskomst. Ze hadden tijdens hun vakantie in ons huis een wijnfles gekocht en die een plekje gegeven in hun eigen achtertuin in Nederland.

Zo zullen ze nog vaak terugdenken aan de vakantie in Corinaldo.

23-06-2016

U kunt Chromecast gebruiken in ons huis

U kunt Chromecast gebruiken in ons huis

Vanaf dit zomerseizoen bieden wij Chromecast aan in ons huis. Dat is een methode om films, apps, tv-programma's etc. vanaf uw smartphone of tablet te bekijken op de televisie. U hoeft alleen de (gratis) app van Google Cast te downloaden en dan kunt u bijvoorbeeld naar 'uitzending gemist' kijken op TV, Netflix (de Italiaanse versie) zien of alle YouTube filmpjes bekijken. 

12-06-2016

Goed restaurant: Langelina in Corinaldo

Goed restaurant: Langelina in Corinaldo

Een wereld-uitzicht, dat is wat je voelt als je eenmaal op het terrein van restaurant Langelina net buiten Corinaldo staat. Het land rondom Corinaldo en in de verte de Apennijnen, zelfs de Sibbellini's kun je zien bij helder weer.

Het eten is er bovendien heel smakelijk en betaalbaar en in het weekend kunt u er getuige zijn van pranzo's met hele Italiaanse families, die samen eten aan lange tafels.

Een verrijking voor de omgeving. Elke dag geopend.

Langelina, Via delle Ville 53, Corinaldo. (Reserveren tel.: 333 728 3676)

 

Op de foto: Onze Italiaanse vriend Francesco (L) en Henk met Corinaldo op de achtergrond.

24-05-2016

Vers brood en gebak op zondag!

Vers brood en gebak op zondag!

Net ontdekt bij de zgn.  'Maria Goretti'-rotonde. Een bakker/patisserie die ook op zondag vers brood en de heerlijkste gebakjes verkoopt. En je kunt er ook een broodje eten of koffie drinken. Panificio ROTATORI bevindt zich aan de Vialle E. Mattei in Corinaldo. Van harte aanbevolen!

page loading