nieuws

16-05-2022

Ryanair vliegt deze zomer drie keer per week tussen Weeze en Ancona

Ryanair vliegt deze zomer drie keer per week tussen Weeze en Ancona

Ryanair heeft het aantal vluchten van en naar Le Marche/Italië uitgebreid. Van juni tot oktober zijn er voordelige vluchten te boeken tussen Weeze en Ancona. Er wordt gevlogen op maandag, dinsdag en vrijdag. Maandags vroeg in de ochtend, op dinsdag en vrijdag midden op de dag. Gunstig voor vakantiegasten die onze mooie streek willen bezoeken. Of voor ouders die een kind willen laten overkomen voor een lang weekend... Check de website van Ryanair of download de app voor prijzen en vertrektijden. 

14-04-2022

Er zijn nieuwe familiespellen in huis

Er zijn nieuwe familiespellen in huis

Wat is er leuker dan op een warme zomeravond samen een ouderwets familiespel doen op het terras? Met z'n tweeën scrabblen of met z'n vieren pim-pam-petten of het nieuwe spel 'OK Boomer' waarin 2 generaties het tegen elkaar mogen opnemen qua kennis van hun eigen tijd. Het 30-sekondenspel. Of gewoon een kaartspel of Yathzee. We hebben een aantal nieuwe spellen gekocht voor onze gasten en wensen u veel ontspannende uurtjes toe. 

05-01-2022

Nieuw hek voor de druivenplanten, uitkijken naar het zomerseizoen

Nieuw hek voor de druivenplanten, uitkijken naar het zomerseizoen

Terwijl wij hier het beste proberen te maken van de lockdown gaat in Italië het leven iets losser door. De natuur staat niet stil. Het maakt ons blij om te zien dat onze tuinmannen Stefano en Sylvano de druivenstokken hebben gesnoeid en stevig met een nieuw hek hebben verbonden. Fijn dat we snel weer kunnen gaan kijken hoe alles er na de winter bij staat in Corinaldo. En zo'n gevoel hebben meer mensen. Dit jaar hebben veel vakantiegasten al vroeg geboekt, zodat ze kunnen uitkijken naar de vakantie in Italië, maar er zijn nog steeds enkele weken vrij. Bel of mail ons om te vragen wanneer u nog kunt komen. 

26-10-2021

Gezellig samen olijven plukken, wat een feest!

Gezellig samen olijven plukken, wat een feest!

Samen met vrienden uit Nederland zijn we afgelopen zondag begonnen met het plukken van de olijven. De laagste bomen het eerst, die konden we zonder gebruik van ladders afritsen. Op maandag kregen we hulp van onze twee fantastische tuinmannen, die met een zgn. trilhark de hoge bomen onder hun hoede namen. Vroeger klommen we zelf in de bomen, maar dat vinden we niet meer verantwoord. We kennen teveel mensen die ongelukkig uit een boom of van een ladder af gevallen zijn. Dus houden we het tegenwoordig gezellig met korte plukdagen, lange lunches en uitrusten in de zon. Dit jaar is de oogst niet zo groot, maar er is genoeg voor familie, vrienden en onze vakantiegasten. Het was weer een toptijd!

21-10-2021

Granaatappels geoogst, geen fan geworden

Granaatappels geoogst, geen fan geworden

Hoewel ik weinig gerechten ken, waarin ik granaatappelpitjes zou gebruiken, wilde ik een struik vol rijpe granaatappels niet negeren. Ik heb een paar appels geplukt en geproefd. Heel verschillend van smaak, soms zoet, soms tranentrekkend zuur. Granaatappels doorgesneden, schort om (!!!!) en met een pollepel de pitjes eruit geklopt. Wat een kliederboel werd dat. Toen de pitjes in de salade gebruikt - veel teveel. Natuurlijk op internet gelezen dat het hier gaat om superfood en welke medicinale toepassingen er mogelijk zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat ik een fan ben. Misschien kan ik ze gebruiken als ruilmiddel met de buren verderop, die nog allerlei groente in de tuin hebben staan.

20-10-2021

Nieuwe boeken in het huis

Nieuwe boeken in het huis

Regelmatig worden bij ons nieuwe boeken voor onze gasten klaargelegd om tijdens hun verblijf te lezen. We zoeken steeds naar titels met een link naar Italie. Voor wie even is uitgelezen: we hebben ook inspirerende kookboeken met originele Italiaanse recepten.

13-06-2021

Verfbeurt voor de rode luiken

Verfbeurt voor de rode luiken

Terwijl wij zelf genieten van ons huis, het heerlijke weer, het eten en de aardige mensen in Italië moet er ook wat aan onderhoud gebeuren. De zo kenmerkende warmrode luiken hadden wat aan kleur verloren in de afgelopen jaren en daarom worden ze nu weer helemaal opgefrist. Geschuurd en opnieuw geschilderd in de kleur RAL3011. 

05-06-2021

Met je hond naar zee in de vakantie

Met je hond naar zee in de vakantie

Van onze eerste gasten deze zomer hoorden we enthousiaste verhalen over het hondenstrand in Fano. Er zijn hondenbedjes, snacks, douches, een hondentoilet en er worden activiteiten georganiseerd voor honden en baasjes. Dolle boel daar. Kijk voor meer informatie op de website www.animalido.it 

03-06-2021

Check vooraf de oplaadpunten voor electrische auto's in Italië

Check vooraf de oplaadpunten voor electrische auto

 

Het electriciteitsnet van ons huis is - zoals de meeste huishoudens hier - niet berekend op het opladen van een elektrische of hybride auto. Maar het kan wel in de directe omgeving, bijvoorbeeld langs de SP 424, de provinciale weg van de kust naar het binnenland.
Electrisch rijden vergt iets meer organisatie tijdens uw verblijf in Italië. 

Via onderstaande link vindt u alle oplaadpunten in Europa. 

 

https://www.eafo.eu/fuel-map 

 

03-11-2020

Weg met de geraniums

Weg met de geraniums

Ze hebben in de afgelopen jaren goede dienst gedaan, onze plastic geraniums. Maar gisteren hebben we ze voorgoed opgeruimd. De eerste jaren na de verbouwing probeerden we de bovenramen op te fleuren met echte geraniums. Geen goed idee als een huis wordt verhuurd, want niet alle gasten gaven de planten water en dan is het in de hoogzomer snel afgelopen met de fleurigheid.

Toen er bijna niet van echt te onderscheiden kunstgeraniums op de markt kwamen hebben we die voor de ramen geplaatst. Een paar jaar geleden kwamen er luikjes bij de bovenramen als extra aankleding en daardoor waren er geen kunstplanten meer nodig. Eén van onze gasten gaf bij een terugkoppeling van het verblijf afgelopen zomer aan als negatief puntje, dat de kunstgeraniums afbreuk deden aan de verder zo natuurlijke uitstraling van deze plek.

Wij kwamen na de zomer terug in ons huis en keken weer eens met een frisse blik. Weg met die geraniums.... Toegegeven, het huis kan prima zonder. Bedankt Leontine voor je eerlijke kritiek. 

page loading