nieuws

02-07-2022

De zonnigste zonnebloemen om ons heen

De zonnigste zonnebloemen om ons heen

Zo mooi en zo veel als dit jaar hebben we rondom Casa d'Oro nog niet eerder velden vol zonnebloemen gezien. Een wandelingetje naar het einde van de Strada dei tre Camini in de vroege ochtend, begin juli, leverde deze foto op. Heerlijk om te weten dat er aan het eind van de bloeitijd ook nog heerlijke zonnebloemolie uitkomt. 

16-06-2022

Mooie kersenoogst gedeeld met de vogels

Mooie kersenoogst gedeeld met de vogels

Eerlijk gedeeld met de vogels. Zij hebben driekwart van de rijpe kersen aangepikt in onze boom. Wij mogen één kwart zelf opeten. Ze zijn heerlijk fris zoet en wij zijn blij en dankbaar met deze oogst. 

25-05-2022

Mozaïek in Marotta, een creatieve explosie

Mozaïek in Marotta, een creatieve explosie

Marotta, een leuke badplaats aan de Adriatische kust, heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht doorgemaakt. Gezellige strandtentjes, goede restaurants en een fijne boulevard, waar je eindeloos langs kunt wandelen met uitzicht op de branding. Elke woensdagochtend is er een gezellige markt. Vandaag zagen wij dat de coronatijd goed besteed is en dat over enkele kilometers alle muren langs het strand zijn gevuld met kleurrijke mozaïeken. Steeds met verschillende thema's, zoals dit voorbeeld met uiltjes. Sommige muurtjes beelden het onderwaterleven uit, of sporten, of bloemen, kerken of heiligen. Je kijkt je ogen uit. Gaat dat zien!

16-05-2022

Ryanair vliegt deze zomer drie keer per week tussen Weeze en Ancona

Ryanair vliegt deze zomer drie keer per week tussen Weeze en Ancona

Ryanair heeft het aantal vluchten van en naar Le Marche/Italië uitgebreid. Van juni tot oktober zijn er voordelige vluchten te boeken tussen Weeze en Ancona. Er wordt gevlogen op maandag, dinsdag en vrijdag. Maandags vroeg in de ochtend, op dinsdag en vrijdag midden op de dag. Gunstig voor vakantiegasten die onze mooie streek willen bezoeken. Of voor ouders die een kind willen laten overkomen voor een lang weekend... Check de website van Ryanair of download de app voor prijzen en vertrektijden. 

14-04-2022

Er zijn nieuwe familiespellen in huis

Er zijn nieuwe familiespellen in huis

Wat is er leuker dan op een warme zomeravond samen een ouderwets familiespel doen op het terras? Met z'n tweeën scrabblen of met z'n vieren pim-pam-petten of het nieuwe spel 'OK Boomer' waarin 2 generaties het tegen elkaar mogen opnemen qua kennis van hun eigen tijd. Het 30-sekondenspel. Of gewoon een kaartspel of Yathzee. We hebben een aantal nieuwe spellen gekocht voor onze gasten en wensen u veel ontspannende uurtjes toe. 

05-01-2022

Nieuw hek voor de druivenplanten, uitkijken naar het zomerseizoen

Nieuw hek voor de druivenplanten, uitkijken naar het zomerseizoen

Terwijl wij hier het beste proberen te maken van de lockdown gaat in Italië het leven iets losser door. De natuur staat niet stil. Het maakt ons blij om te zien dat onze tuinmannen Stefano en Sylvano de druivenstokken hebben gesnoeid en stevig met een nieuw hek hebben verbonden. Fijn dat we snel weer kunnen gaan kijken hoe alles er na de winter bij staat in Corinaldo. En zo'n gevoel hebben meer mensen. Dit jaar hebben veel vakantiegasten al vroeg geboekt, zodat ze kunnen uitkijken naar de vakantie in Italië, maar er zijn nog steeds enkele weken vrij. Bel of mail ons om te vragen wanneer u nog kunt komen. 

26-10-2021

Gezellig samen olijven plukken, wat een feest!

Gezellig samen olijven plukken, wat een feest!

Samen met vrienden uit Nederland zijn we afgelopen zondag begonnen met het plukken van de olijven. De laagste bomen het eerst, die konden we zonder gebruik van ladders afritsen. Op maandag kregen we hulp van onze twee fantastische tuinmannen, die met een zgn. trilhark de hoge bomen onder hun hoede namen. Vroeger klommen we zelf in de bomen, maar dat vinden we niet meer verantwoord. We kennen teveel mensen die ongelukkig uit een boom of van een ladder af gevallen zijn. Dus houden we het tegenwoordig gezellig met korte plukdagen, lange lunches en uitrusten in de zon. Dit jaar is de oogst niet zo groot, maar er is genoeg voor familie, vrienden en onze vakantiegasten. Het was weer een toptijd!

21-10-2021

Granaatappels geoogst, geen fan geworden

Granaatappels geoogst, geen fan geworden

Hoewel ik weinig gerechten ken, waarin ik granaatappelpitjes zou gebruiken, wilde ik een struik vol rijpe granaatappels niet negeren. Ik heb een paar appels geplukt en geproefd. Heel verschillend van smaak, soms zoet, soms tranentrekkend zuur. Granaatappels doorgesneden, schort om (!!!!) en met een pollepel de pitjes eruit geklopt. Wat een kliederboel werd dat. Toen de pitjes in de salade gebruikt - veel teveel. Natuurlijk op internet gelezen dat het hier gaat om superfood en welke medicinale toepassingen er mogelijk zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat ik een fan ben. Misschien kan ik ze gebruiken als ruilmiddel met de buren verderop, die nog allerlei groente in de tuin hebben staan.

20-10-2021

Nieuwe boeken in het huis

Nieuwe boeken in het huis

Regelmatig worden bij ons nieuwe boeken voor onze gasten klaargelegd om tijdens hun verblijf te lezen. We zoeken steeds naar titels met een link naar Italie. Voor wie even is uitgelezen: we hebben ook inspirerende kookboeken met originele Italiaanse recepten.

05-06-2021

Met je hond naar zee in de vakantie

Met je hond naar zee in de vakantie

Van onze eerste gasten deze zomer hoorden we enthousiaste verhalen over het hondenstrand in Fano. Er zijn hondenbedjes, snacks, douches, een hondentoilet en er worden activiteiten georganiseerd voor honden en baasjes. Dolle boel daar. Kijk voor meer informatie op de website www.animalido.it 

page loading