nieuws

13-06-2021

Verfbeurt voor de rode luiken

Verfbeurt voor de rode luiken

Terwijl wij zelf genieten van ons huis, het heerlijke weer, het eten en de aardige mensen in Italië moet er ook wat aan onderhoud gebeuren. De zo kenmerkende warmrode luiken hadden wat aan kleur verloren in de afgelopen jaren en daarom worden ze nu weer helemaal opgefrist. Geschuurd en opnieuw geschilderd in de kleur RAL3011. 

05-06-2021

Met je hond naar zee in de vakantie

Met je hond naar zee in de vakantie

Van onze eerste gasten deze zomer hoorden we enthousiaste verhalen over het hondenstrand in Fano. Er zijn hondenbedjes, snacks, douches, een hondentoilet en er worden activiteiten georganiseerd voor honden en baasjes. Dolle boel daar. Kijk voor meer informatie op de website www.animalido.it 

03-06-2021

Check vooraf de oplaadpunten voor electrische auto's in Italië

Check vooraf de oplaadpunten voor electrische auto

 

Het electriciteitsnet van ons huis is - zoals de meeste huishoudens hier - niet berekend op het opladen van een elektrische of hybride auto. Maar het kan wel in de directe omgeving, bijvoorbeeld langs de SP 424, de provinciale weg van de kust naar het binnenland.
Electrisch rijden vergt iets meer organisatie tijdens uw verblijf in Italië. 

Via onderstaande link vindt u alle oplaadpunten in Europa. 

 

https://www.eafo.eu/fuel-map 

 

26-05-2021

De olijfgaard is weer begaanbaar

De olijfgaard is weer begaanbaar

Het is heerlijk om weer terug in Casa d'Oro te zijn en gisteren kwamen de tuinmannen de olijgaard maaien. Wel een beetje jammer van alle mooie wilde bloemen die tussen het hoge gras groeiden, maar het land moet wel begaanbaar blijven. Zo hebben we al gezien dat de olijfbomen weer volop in de knop zitten. Wie weet krijgen we dit najaar weer een rijke oogst. 

21-05-2021

Daar zijn we weer!

Daar zijn we weer!

Het was weer een bijzondere reis naar Corinaldo. zonder noemenswaardig oponthoud. Met vandaag lunch aan het Gardameer - daar mag je nooit voorbijrijden. Het helderblauwe water, de bergen rondom, gedeeltelijk nog besneeuwd, een stevige bries over het water en toch al 21 graden. Dat betoverende licht.... Nog 550 km. naar Casa d'Oro.
En wat is er dan fijner dan aankomen in een schoon huis, het gras gemaaid, zwembad poedelklaar, de rozen die uitbundig bloeien. Er staan een paar luie stoelen en we voelen ons welkom. Wat hebben we toch een fantastisch team mensen in Italië, dat geruisloos onze huizen uit de winterslaap haalt! 
Morgen kunnen we de eerste gasten in ons andere huis 12 km verderop, Bocca di Lupo in Loretello, verwachten. We hopen dat zij net zo genieten van de reis hier naartoe als wij. 

20-05-2021

Laatste sneeuw in Oostenrijk en door naar de zomer in Italië

Laatste sneeuw in Oostenrijk en door naar de zomer in Italië

Het ging goed onderweg bij de Duitse en de Italiaanse grens, waar geen douane of controle te zien was. Alleen bij het binnenrijden van Oostenrijk werd ons gevraagd paspoorten en onze vaccinatiebewijzen te tonen. Gelukkig was er weinig verkeer op de weg en verliep de grenscontrole hier vlot. 
De tocht door Oostenrijk was schitterend, met nog veel sneeuw op de bergtoppen. Eenmaal over de Brennerpas begon de temperatuur te stijgen naar 21 graden. Na een overnachting in Chiusa hebben we morgen nog 500 km te gaan tot Corinaldo. 

We kunnen eindelijk wat meer ontspannen en gaan nu vooral zorgen dat onze gasten komend seizoen een heerlijke vakantie kunnen vieren in Le Marche. Wie weet, tot ziens in Italië. Ciao ciao. 

20-05-2021

Tussenstop in mooi Speyer

Tussenstop in mooi Speyer

We zijn op pad. Hebben gekozen voor een mooie heenreis, over de bezienswaardige stad Speyer in Duitsland. Allebei dubbel gevaccineerd en met voor de zekerheid de 'eigen verklaringen' voor alle doorreislanden bij ons. Terwijl in Nederland het dagelijks leven elke dag wat meer op gang komt heerst in dit deel van Duitsland (Rijnland-Palts) nog een strengere lockdown. Zelfs op straat draagt iedereen hier nog een mondkapje. Maar de winkels zijn open, voor een maximaal aantal personen tegelijk. De restaurants bieden alleen afhaalmaaltijden, die desgewenst in je hotel worden gebracht. Om vooral niets te missen van het klokgelui van de Dom slapen we met het raam open. We krijgen een filmpje opgestuurd van onze beheerder Bert, alles is klaar voor onze komst in Corinaldo. Het zwembad ligt er aanlokkelijk bij. De tuin is goed onderhouden en alles is fris groen. Vandaag wordt het daar 24 graden.
Tot nu toe heeft niemand belangstelling voor onze vaccinatiekaarten of andere papieren. Geen grenscontroles. We mikken erop vandaag door de Dolomieten te rijden en vooral te genieten van de prachtige route. Tot ziens na de volgende etappe. 

21-03-2021

Snoeiwerk in de lente

Snoeiwerk in de lente

Ook in Italië is de lente begonnen en onze tuinmannen zijn druk met het snoeien van de olijfboomgaard, zodat straks de olijven weer alle ruimte krijgen. Voor ons is dit de tijd dat het begint te kriebelen, omdat we bijna niet kunnen wachten om weer naar Italië te vertrekken. We zullen nog even ons geduld moeten bewaren, maar hopen dat het net zo'n mooi seizoen gaat worden als vorig jaar. En dat onze gasten in een veilige omgeving volop kunnen genieten van hun vakantie. 

03-11-2020

Weg met de geraniums

Weg met de geraniums

Ze hebben in de afgelopen jaren goede dienst gedaan, onze plastic geraniums. Maar gisteren hebben we ze voorgoed opgeruimd. De eerste jaren na de verbouwing probeerden we de bovenramen op te fleuren met echte geraniums. Geen goed idee als een huis wordt verhuurd, want niet alle gasten gaven de planten water en dan is het in de hoogzomer snel afgelopen met de fleurigheid.

Toen er bijna niet van echt te onderscheiden kunstgeraniums op de markt kwamen hebben we die voor de ramen geplaatst. Een paar jaar geleden kwamen er luikjes bij de bovenramen als extra aankleding en daardoor waren er geen kunstplanten meer nodig. Eén van onze gasten gaf bij een terugkoppeling van het verblijf afgelopen zomer aan als negatief puntje, dat de kunstgeraniums afbreuk deden aan de verder zo natuurlijke uitstraling van deze plek.

Wij kwamen na de zomer terug in ons huis en keken weer eens met een frisse blik. Weg met die geraniums.... Toegegeven, het huis kan prima zonder. Bedankt Leontine voor je eerlijke kritiek. 

01-11-2020

Zondagochtend wandeling naar Corinaldo

Zondagochtend wandeling naar Corinaldo

Het is november en een stralend zonnige dag. Onze olijven zijn geplukt, huis en tuin zijn aan kant. Ik spring al vroeg uit bed voor een fijne wandeling. Vanuit Casa d'Oro is het 2 kilometer naar de stad Corinaldo, maar wel met een stevige stijging en daling. Ongeveer een half uur lopen. Wat een beloning als om 9 uur de kerkklokken beginnen te luiden en het dal wordt gevuld met nog meer geluid dan de vogels en olijvenplukkers. Even vergeet ik dat we ons vertrek naar Nederland alweer voorbereiden. Hier kan ik in de winter met plezier aan terugdenken. Ci vediamo, Corinaldo. 

page loading